OMK

Különleges éttermek a nagyvilágból

Romantikus vacsora, első randevú vagy családi összejövetel során már mindenki volt étteremben. Legyen az magyaros, olasz vagy kínai vendéglő mindenkinek megvan a maga kedvence. Csakhogy ezek általában nem sok újdonságot nyújtanak, azon túl, hogy jobb vagy rosszabb minőségű ételt kapunk. Vannak azonban, akik a hagyományos asztal-szék kombinációt megunva olyan éttermet nyitottak a világ valamely pontján, ami az ételeken túl még plusz élményt is ad az odalátogató vendégeknek. Így, aki rajong a gasztronómiáért és kedveli az extrém körülményeket, az biztosan ellátogat valamelyikbe ezek közül:

A Maldív-szigeteken hozták létre a világ első víz alatti éttermét, ahol gyönyörű környezetben, 5 méter mélyen fogyaszthatjuk el ebédünket úgy, hogy körülöttük igazi cápák, ráják és egyéb tengeri élőlények úszkálnak.

Víz alatti étterem

Jégből készült bárokról és éttermekről már hallhattunk, hiszen itthon is működik egy. De hogy a világ egyik legmelegebb helyén, egy sivatag közepén Dubajban is készülhet ilyen, az már elég szokatlan. Míg odakint napközben a 40 Celsius fokot is meghaladhatja a hőmérséklet, addig ebben az étteremben a -5 Celsius fokot élvezhetik a vendégek. Ezen a különleges helyen a bútoroktól kezdve a dekorációkon át egészen a poharakig minden jégből van.

Jégbár

Akik a hidegnél jobban szeretik a magasságot, azoknak sem kell szomorkodniuk. A világ több nagyvárosában is lehetőség van 50 méteres magasságban elfogyasztani a vacsoránkat. Egy daru segítségével 20-30 embert emelnek egyszerre a magasba, plusz természetesen a személyzetet és a szakácsot. A kilátás lenyűgöző, a leeséstől pedig nem kell tartani, hiszen mindenkit biztosító kötél és hám tart.

Étterem a magasban

Étterem a magasban

Itthon a Láthatatlan kiállítás keretein belül szoktak egyedülálló vacsorát rendezni, melynek különlegessége, hogy vaksötétben zajlik. Ennek révén megtapasztalhatjuk, hogy a látásunkat elvesztve a többi érzékünk (ízlésünk és szaglásunk) mennyire felerősödik.

Láthatatlan vacsora

Nagyvilág ebéd / étterem / különleges éttermek / vacsora / vendéglő /

Comments

Comments are closed.