OMK

A diákok több szempont alapján választanak üzleti iskolát. Kapcsolatrendszer alapján, az elsajátítható tudás alapján vagy az iskola hírneve, brand-je alapján. Következzen a világ top 10 üzleti iskolája.

Üzleti iskola

1. Stanford Üzleti Iskola
Az első helyen a Stanford Graduate School of Business áll (más néven Stanford Business School, Stanford GSB vagy GSB). A mesterképzésen és a doktori képzésen kívül a GSB-n földtudományi, oktatói, mérnöki, illetve jogi és gyógyszertudományi programon is részt vehetnek a hallgatók.

2. Harvard Üzleti Iskola
A Harvard jó ideje az élen jár. A Bostonban található magániskola az egyik legismertebb iskola a világon, mivel itt a legjobbak az MBA programok, a doktori képzések és egyéb oktatási programok. A létesítménynek jelenleg 1917 hallgatója van MBA-n, 100 pedig Ph.D.-n.

3. Booth Üzleti Iskola
A Chicagói Egyetem Doktori Üzleti Iskolája MBA programjával az előkelő 3. helyen szerepel a listában. Elsőként indítottak üzleti Ph.D. programot. Az iskolai pénzügy, gazdaság, kvantitatív piackutatás és számvitel téren is végez kutatásokat.

4. Pennsylvaniai Egyetem – Wharton Iskola
A Függetlenségi Nyilatkozat és az Amerikai Alkotmány születésének és aláírásának helyén elhelyezkedő Wharton School-t 1881-ben alapították. A világ minden részéről érkeznek ide hallgatók. Az iskola alapképzésen 2306, posztgraduális képzésen pedig 1671 hallgatót számlál.

5. Londoni Üzleti Iskola
Az LBS létezése óta több legendát nevelt ki az üzleti életben. 2006 óta Dubai-ban is elérhető az iskola néhány MBA programja.

6. IESE Üzleti Iskola
Az IESE (Instituto de Estudios Superiores de la Empresa) egyetemei több városban is megtalálhatóak (Barcelona, Madrid, Munich, Sao Paulo és New York City), melyek MBA, Executive MBA és Executive Education programokat kínálnak a hallgatók számára.

7. INSEAD
Az Európában, Szingapúrban, Ázsiában és a Közel-Keleten is elérhető INSEAD Üzleti Iskola az egyik legjobb egyetem a programjait tekintve. Kölcsönös megállpodásban áll a harvardi, a stanfordi és a Kellogg Iskolával.

8. HEC Párizs
A HEC (Ecole des Hautes Etudes Commerciales de Paris) a világ egyik legkiemelkedőbb oktatási intézménye. A legjobb francia, és egyben a legjobb európai üzleti iskola, valamint benne van a top 10-ben.

9. Berkeley – Californiai Egyetem
“Legyen világosság!” – a világszerte jól ismert mottójával a Berkeley a Californiai Egyetem történetének legrégebbi intézménye. Az iskolában 350 képzés közül választhatnak a hallgatók.

10. Columbiai Üzleti Iskola
A columbiai magániskolát 1916-ban alapították azza a céllal, hogy üzleti képzést és professzionális felkészítést biztosítson a Columbiai Egyetemre jelentkező diákoknak.

Oktatás business school / üzleti iskola /

Comments

Comments are closed.