OMK

Legyen szó belföldi vagy külföldi utaztatásról, iskolai kirándulásról, esküvői vendégek vagy egy cég dolgozóinak szállításáról, mindig körültekintőnek kell lenni a megfelelő jármű kiválasztásakor, hiszen a buszbérlés ára több dologtól is függ.

Buszbérlés

Az egyik legfontosabb tényező a busz mérete. Az autóbusz bérlésének ára függ a jármű felszereltségétől is. Ilyenek például a WC, dvd lejátszó, wifi, az extra ülések vagy a nagy üléstávolság. Egy átlagos felszereltségű busznak általában a belső designja is egyszerű, ezáltal kevesebből is megúszható a bérlésük. Természetesen nem mindegy, hogy mekkora távolságra és mennyi időre szeretnénk buszt bérelni, ahogy az sem, hogy kisiskolásoknak vagy nyugdíjas csoportnak béreljük az autóbuszt.

További fontos tényező az üzemanyag ára, mivel az benzinkutanként, illetve országonként is más és más. Mindenesetre a nagyobb buszok egyértelműen többet fogyasztanak.

Az adók is befolyásolhatják a buszbérlés árát, ezért nem mindegy, hogy honnan indul a busz. Vannak országok ugyanis, ahol magasabb az adó, esetleg speciális adót kell fizetni a különjáratokért.

A biztosítás ára is egy fontos faktor, ami időről-időre változhat, és ha egy busztársaság biztosításának ára felmegy, akkor minden bizonnyal a bérlés árakon is emelni fognak.

Az egyik legmeghatározóbb tényező busz bérlésekor egyértelműen a busz által megtett távolság. Vannak olyan cégek, akik extra költséget számolnak fel, ha az utazás során bizonyos országokat érinteni kell. Továbbá hosszabb utazásoknál két sofőrrel indul útnak a busz, ami szintén plusz költséggel jár.

Ha extra felszereltségű buszra van szükségünk, választhatunk luxus buszt is, ennek természetesen jóval magasabb a bérleti díja, mint egy ‘hagyományos’ buszé, hiszen az extra szolgáltatásokat kínáló buszoknak sokkal drágább a fenntartása és üzemeltetése.

A bérlés díja függhet attól is, hogy az év melyik szakában vesszük igénybe a szolgáltatást. Például télen sokkal veszélyesebb helyeken kell vezetni a sofőröknek, tehát nagyobb a kockázat, így ez is emelhet az áron.

Ha a buszra szeretnénk idegenvezetőt vagy hostesst, az is további kiadással jár. Jobban járunk, ha a buszbérlő cégnél kérünk ajánlatot idegenvezető biztosítására, mintha külsős cégnek fizetnénk külön a szolgáltatásért.

Egyéb autóbusz bérlés / buszbérlés / különjárat /

Comments

Comments are closed.